NOVOSTI

Održana završna konferencija o partnerskim inicijativama

U Beogradu je, od 15. do 17. juna održana završna konferencija Programa za izgradnju i jačanje kapaciteta za dobitnike grantova za inovativne partnerske inicijative između organizacija građanskog društva i jedinica lokalne samouprave. Događaj je organizovan u okviru ACT projekta sa ciljem da se na jednom mestu okupe svih 16 projektnih konzorcijuma sastavljenih od predstavnika organizacija civilnog društva i lokalnih samouprava koji su sproveli odobrene projekte širom Srbije.

Konferenciju je otvorila Melina Papageorgiou, šefica odeljenja za upravljanje Švajcarske kancelarije za saradnju, zajedno sa članovma projektnog konzorcijuma ACT projekta, Jensom Engelijem, međunarodnim tim liderom ACT-a i Majom Stojanović, izvršnom direktorkom Građanskih inicijativa. 

Konferencija je bila radnog karaktera i tokom tri dana sa učesnicima se intenzivno, kroz nekoliko tri panel diskusije i četiri radionice radilo na nekoliko tema:

  • Izazovi i perspektive partnerstva između OGD i JLS;
  • Prezentacija primera dobre prakse i naučenih lekcija;
  • Predstavljane dokumentovanih primera zajedničkog rada OGD i JLS;
  • Preporuke za naredne cikluse podrške sličnim inicijativa.

Podsetimo, ACT projekat je u 2021. godini kroz dva poziva odobrio 16 partnerskih projekata organizacija građanskog društva i jedinica lokalne samouprave. Projekti se sprovode u Prijepolju, Ivanjici, Aleksincu, Novom Pazaru, niškoj opštini Palilula, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Ćićevcu, Sremskoj Mitrovici, Adi, beogradskoj opštini Čajetini, Novoj Varoši, Boru i Knjaževcu.