NOVOSTI

Održana Info sesija za novi interni poziv #Povežise

Danas smo organizovali info sesiju preko Zoom platforme kako bismo zainteresovane organizacije uputili šta je neophodno pripremiti za novi konkurs koji ima za cilj podršku tematskoj saradnji za javno zagovaranje, razmenu ekspertize i iskustava među korisnicima ACT grantova, u tematskim oblastima: socijalna inkluzija, rodna ravnopravnost, zdravstvo, zaštita životne sredine, omladinske politike, obrazovanje, ljudska i manjinska prava.

Predlozi projekata treba da podstaknu razmenu informacija u datim tematskim oblastima (na specifičnu, konkretnu temu), zajedničko učenje i interakciju između OGD (sastanci, radionice, itd.), kao i kreiranje zajedničkih preporuka za unapređenje trenutnog stanja u datoj oblasti i veće odgovornosti nadležnih lokalnih i/ili nacionalnih institucija (iniciranje kampanje javnog zagovaranja).

Info sesiji je prisustvovalo više od 30 učesnika koji su zainteresovani da u narednom periodu sa kolegama iz drugih organizacija pokrenu projekte koji za cilj imaju umrežavanje i interakciju. Sesiju je vodila savetnica Gorana Radovanović iz ACT tima uz podršku koleginica Jovane Dubljević i Maše Babić.

Cela sesija dostupna je na ACT youtube kanalu (2) ACT Projekat – YouTube