Udruženje "Bazi Mili"

Udruženje “Bazi Mili”

City:

Lajkovac

Area of activity:

Grant duration:

Start of project: 11/2020

End of project: 04/2021

Naše majčinstvo je naša super moć, a od kako smo prepoznale snagu zajedništva, naše majčinstvo je dobilo potpuno drugu dimenziju. Godinama smo imali ideje koje menjaju svet, ali sada smo odlučile da napravimo delo koje ćemo podeliti sa svim roditeljima. Da oformimo zajednicu u kojoj ćemo koračajući zajedno stići daleko. A mi na umu imamo daljine. I visine. I širine. Naša vizija je svet po meri svakog deteta.

Udruženje BaziMili je uz podršku ACT projekta pokrenulo Inkluzivni centar koji omogućava svakodnevni boravak deci sa smetnjama u razvoju uz rad sa defektolozima kako bi se nadomestio nedostatak odlaska u školu i smanjila anksioznost kod dece koja se tokom pandemije koronavirusa povećala zbog nedostatka kontinuiteta i rutine koji su deci sa invaliditetom veoma bitni.
Inkluzivni centar organizuje i edukativno-kreativne radionice usmerene na osamostaljivanje i otkrivanje potencijala svakog deteta. Ove radionice su otvorene i za decu tipične populacije, što dodatno doprinosi inkluziji dece sa teškoćama u razvoju u njihovu zajednicu. U Centru volontira 40 srednjoškolaca koji pomažu oko organizacije aktivnosti (radionica), informišu lokalno stanovništvo o radu Inkluzivnog centra, aktivni su u obezbeđivanu sponzorstva od lokalnih firmi, ali najviše uživaju u radionicama na kojima pomažu deci u njihovim kreacijama.

SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER