PREOSTALO VREME ZA PRIJAVU:

Jačanje lokalnih zajednica 2022.


Cilj Poziva za dodelu grantova za jačanje lokalnih zajednica je podrška lokalnim zagovaračkim inicijativama i akcijama OGD i NG uz uključivanje građana.

Predlozi lokalnih akcija organizacija i neformalnih grupa građana koje se prijavljuju treba da se odnose na rešavanje identifikovanih problema u lokalnoj zajednici uz naglasak na direktnu saradnju, odnosno uključivanje i učešće što većeg broja građana date lokalne zajednice.

Dobitnicima granta ACT projekat će pružiti dodatnu podršku kroz program izgradnje i razvoja kapaciteta u kojem je obavezno učešće podržanih OGD/NG. Aktivnosti izgradnje i razvoja kapaciteta će se sastojati iz treninga i mentorske podrške iz oblasti javnog zagovaranja.

Projekat Zajedno za aktivno građansko društvo ACT obaveštava javnost da je završen Poziv za dostavljanje predloga projekata koji će biti finansijski podržani u okviru drugog poziva grant šeme „Jačanje lokalnih zajednica”. Poziv je bio otvoren od 8. jula 2022. godine. Do zatvaranja Poziva stiglo je ukupno 19 prijava.

U prvoj fazi, interna komisija za procenu ACT tima, sačinjena od predstavnika Helvetasa i Građanskih inicijativa sprovela je evaluaciju podnetih predloga projekata za zagovaranje na lokalnom nivou. Okvirno vreme trajanja ove faze bilo je 30 dana.

U drugoj fazi, Švajcarska agencija za razvoj i saradnju validirala je i verifikovala odluku o izboru OGD koja dobijaju sredstva.

Nakon druge faze selekcije, ovo je lista podržanih organizacija i odobrenih projekata:

RangiranjeNazivKonačna ocenaSedište
1.Žene juga12,20Pirot
2.Zrenjaninska omladinska razvojna organizacija11,80Zrenjanin
3.Putokaz11,20Kragujevac – grad
4.Lokalni odgovor10,70Valjevo
5.Komšije sa Dorćola10,40Beograd-Stari Grad
6.Sejači sreće10,40Varvarin
Preuzmite dokumentaciju