Asocijacija DUGA

Asocijacija DUGA

Grad:

Šabac

Oblast delovanja:

  • Socijalne usluge

Trajanje granta:

Početak projekta: 10/2020

Kraj projekta: 09/2022

„Podrška, poverenje, sigurnost“
Naš tim pruža podršku najosetljivijim osobama našeg društva da ostvare svoja prava i žive slobodno, dostojanstveno i ravnopravno. Naše dve osnovne politike od početka rada bile su i ostaju direktan rad sa osetljivim populacijama i uticaj programa koje kreiramo i sprovodimo na ljude na teritoriji cele Srbije. Naš moto je da niko ne bude zaboravljen!
U Srbiji ne postoji standardizovani preventivni socijalni metod rada, koji bi bio ekonomičan i inkluzivan, a u isto vreme dostupan i adekvatan. Zbog tog nedostatka, mnoge osetljive populacije u Srbiji su u stalnom riziku da zbog već postojeće ranjivosti dođu do problema koji su nerešivi, a institucije u Srbiji zbog manje zaposlenih i velikog broja korisnika nisu u situaciji de se bave preventivnim radom, a naročito ne preventivnim radom u zajednici koji se u svetu pokazao kao najefektniji.
U dvogodišnjem periodu uz podršku ACT-a bavićemo se stvaranjem preduslova za standardizaciju prvog preventivnog socijalnog metoda rada u Srbiji. Ukoliko uspemo naš rad će uticaće na povećanje dostupnosti usluga socijalne zaštite onima kojima je ona najpotrebnija i to u njihovom socijalnom okruženju, odnosno tamo gde se osećaju najsigurnije. Ovaj preventivni metod rada uticaće i na inkluziju i povećanje blagostanja naših najranjivijih i često zaboravljenih sugrađanki i sugrađana.

PRIJAVI SE ZA NAŠ BILTEN