Inženjeri zaštite životne sredine

Inženjeri zaštite životne sredine

Grad:

Novi Sad

Oblast delovanja:

  • Zaštita životne okoline

Trajanje granta:

Početak projekta: 10/2020

Kraj projekta: 09/2022

„Misli globalno, deluj lokalno“

Svest o značaju životne sredine i znanje o tome na koji način ljudske aktivnosti utiču na životnu sredinu pokretačka su snaga Inženjera zaštite životne sredine. Inspiraciju za osnivanje i delovanje pronašli smo u pismu indijanskog poglavice Sijetla iz 1854. godine ( link ka pismu – https://www.activity4sustainability.org/wp-content/uploads/2017/12/PISMO-POGLAVICE.pdf) i suštinskoj poruci koju nosi: „Što god snađe zemlju snaći će i sinove zemlje“.
Inženjeri zaštite životne sredine, osnovani su 2005. godine i u predhodnih petnaest godina intenzivno doprinose informisanju građana i građanki, organizuju i pozivaju na akcije kako bi svi zajedno učestvovali u stvaranju aktivnog društva koje će biti svesno činjenice da ukoliko želimo našoj deci da obezbedimo zdravo okruženje sa dovoljno resursa kojima bi raspolagali, moramo svi dati doprinos.
Institucionalna podrška ACT projekta omogućiće nam da proširimo svoje kapacitete i odgovorimo na rastuću potrebu za usmeravanje javnih politika u smeru održivog razvoja i zelene ekonomije. Takođe omogućiće nam da strateški psmatramo svoj budući rad i dobrim planiranjem i usmeravanjem aktivnosti dopremo do ećeg broja građana i donosioca odluka. Zahvaljujući institucionalnoj odršci imaćemo kapaciteta da odgovorimo na veći broj zahteva koji stižu od građana a tiču se problema sa kojima se susreću kada je zagađenje životne sredine u pitanju. Posebnu pažnju posvetićemo unapređenju informisanja građana o sprovođenju zakona koji se tiču očuvanja životne sredine i cirkularne ekonomije.

PRIJAVI SE ZA NAŠ BILTEN