Mreža organizacija za decu Srbije MODS

Mreža organizacija za decu Srbije MODS

Grad:

Niš

Oblast delovanja:

  • Zakon / javno zastupanje i politika (ljudska prava)

Trajanje granta:

Početak projekta: 01/2021

Kraj projekta: 06/2022

Projektom „Pokreni se“ Mreža organizacija za decu Srbije želi da doprinese razvoju aktivnog građanskog društva za dobrobit svih ljudi preko većeg učešća dece i mladih u formiranju politika za smanjenje nejednakosti u društvu. Bez dece i mladih koji se odgajaju kao aktivni građani koji će znati kako da se izraze, ukažu na probleme u zajednici, kako da saradnjom dođu do najboljeg rešenja uz uzajamno uvažavanje neće ni biti aktivnog građanskog društva koje će voditi računa o dobrobiti svih ljudi.

Zato je cilj projekta da se 240 dece i mladih iz marginalizovanih grupa iz 12 gradova u Srbiji aktivno uključi u formiranje politika za smanjenje nejednakosti u društvu.  Ukoliko težimo društvu u kome se poštuju demokratske vrednosti, potrebno je veće zalaganje za učešće svih građana, naročito dece i mladih iz marginalizovanih grupa. Neophodno je obezbediti prostor da deca i mladi na ravnopravan način učestvuju u odlučivanju i tako postanu aktivni građani koji doprinose razvoju svog društva. Ukupna vrednost projekta iznosi 2.949.300,00 RSD,

Članice mreže su Otvoreni klub iz Niša, NVO Link iz Aranđelovca, Centar za integraciju mladih iz Beograda, kao i Fondacija SOS Dečija cela Кraljevo.

PRIJAVI SE ZA NAŠ BILTEN