Mreža za podršku ženama 45+

Mreža za podršku ženama 45+

Grad:

Beograd

Oblast delovanja:

  • Socijalne usluge

Trajanje granta:

Početak projekta: 01/2021

Kraj projekta: 05/2022

Mreža 45+ sprovodi projekat “Javnim zagovaranjem do ekonomskog osnaživanja žena 45+” koji ima za cilj povećan pristup tržištu rada i izvorima finansiranja za preduzetništvo nezaposlenim ženama starijim od 45 godina. Opšti cilj projekta je poboljšanje ekonomskog položaja nezaposlenih žena 45+ kroz javno zagovaranje sa donosiocima odluka i drugim ključnim akterima kako bi se povećalo njihovo interesovanje, razumevanje, angažovanje i koordinisanje na rešavanju dvostruke diskriminacije žena po polu i po starosti na tržištu rada. Ukupna vrednost projekta iznosi 2.949.680,00 RSD.

Кroz projekat Mreža 45+ ima nameru da ukaže na na obim, specifičnosti, diskriminisanost i sveukupnu ranjiovst i radne potencijale starije radne snage, kao i na neophodnost potrebe za jasno definisanim i profilisanim merama za njihovo ekonomsko osnaživanje. Pripadnice ove društvene grupe predstavljanju značajan resurs znanja, iskustva i veština koje se mogu, kroz lokalne politike, programe zapošljavanja i samozapošljavanja, i programe/projekte razvoja lokalne zajednice reintegrasati u zajednicu i upotrebiti u cilju jačanja ekonomskog napretka i povećanja ukupnog društvenog kapitala.

Nosilac projekta je udruženje Žene na prekretnici iz Beograda. Članovi mreže su i Udruženje Laris iz Čačka, Udruženje Putokaz iz Кragujevca kao i Udruženje Miona iz Aleksandrovca.

PRIJAVI SE ZA NAŠ BILTEN