Grad
Beograd - Stari grad
POČETAK PROJEKTA
11/2020
KRAJ PROJEKTA
10/2021
STATUS PROJEKTA
Završen

Uzevši u obzir da je veoma mali broj programa posvećen osobama sa problemima mentalnog zdravlja i da je naše društvo malo informisano na ovu temu, udruženje Prostor je odlučilo da svoj rad posveti isključivo njima. Od 2009. godine Prostor radi sa korisnicima psihijatrijskih usluga i organizuje različite aktivnosti usmerene ka poboljšanju položaja osoba sa problemima mentalnog zdravlja.

Udruženju je u oktobru 2020. odobren lokalni projekat usmeren na javno zagovaranje za primenu zakona iz oblasti mentalnog zdravlja i obezbeđivanje veće podrške razvoju usluga u zajednici, u skladu sa zakonom, Nacionalnom strategijom za mentalno zdravlje i Akcionim planom koje je naša država donela u oblasti mentalnog zdravlja. Projekat je podržan kroz program AKT – Zajedno za aktivno građansko društvo, koji sprovode švajcarska nevladina organizacija HELVETAS Swiss Intercooperation i Udruženje građana za demokratiju i građansko obrazovanje Građanske inicijative, a podrazumeva otvaranje Kreativnog prostora za mentalno zdravlje.

Sve naše aktivnosti, koje su do sada realizovane u Mesnoj zajednici Ćirilo i Metodije i u prostorijama partnerskog korisničkog udruženja Videa, ubuduće će se odvijati u Kreativnom prostoru za mentalno zdravlje. Želimo da sve svoje aktivnosti unapredimo i učinimo dostupnim što većem broju korisnika, da uključimo što veći broj volontera i podignemo nivo usluge u zajednici.

PRAVCI DELOVANJA:
Zdravstvo