ЗАЈЕДНО ГРАДИМО БОЉЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

САЗНАЈ ВИШЕ

РАДИМО ЗА ДОБРОБИТ ЗАЈЕДНИЦЕ


Циљ пројекта „Заједно за активно грађанско друштво - ACT” је активно грађанско друштво у коме грађани више учествују у процесима доношења одлука, нарочито на локалном нивоу. Влада Швајцарске, кроз Швајцарску агенцију за развој и сарадњу (SDC) определила је средства у укупном износу од 5,2 милиона евра за реализацију прве фазе програма у периоду од 1. октобра 2019. године до 30. септембра 2023. године. Пројекат ACT спроводе швајцарска невладина организација HELVETAS Swiss Intercooperation и Удружење грађана за демократију и грађанско образовање „Грађанске иницијативе“.

УПОЗНАЈ ACT ТИМ


team

Jens

ENGELI

Интернационални тим лидер
team

ИВАНА

ЋИРКОВИЋ

Национална тим лидерка
team

ГОРАНА

РАДОВАНОВИЋ

Саветница на пројекту
ОГД мреже и јавно заговарање
team

БОЈАНА

СЕЛАКОВИЋ

Саветница на пројекту
Јачање капацитета ОГД
team

МАРКО

РАКИЋ

Саветник на пројекту
Управљање грантовима, праћење и евалуација
team

ДАНИЈЕЛА

БОЖОВИЋ

Саветница на пројекту
Сарадња измедју ОГД и локалних самоуправа
team

ДРАГАНА

СЕРАФИМОВИЋ

Финансијска менаџерка
team

МИЛОШ

БАЈИЋ

Финансијски службеник за грантове
team

МАША

БАБИЋ

Саветница за односе с јавношћу
team

МАРЈЕТА

ПЕВЕЦ

Менаџерка канцеларије
и саветница за дигиталне комуникације

Тим Грађанских иницијатива на АСТ пројекту


team

Нада

Ликар

АСТ пројектна асистенткиња
team

Јелена

Стевић

Изградња капацитета и Институционални грантови
team

Марија

Вујковић

Изградња капацитета и Институционални грантови
team

Дејана

Стевковски

АСТ QAS координаторка
team

Теодора

Захировић

Комуникације за Институционалне грантове

ACT КОНЗОРЦИЈУМ


Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе су ступили у конзорцијум због великог поклапања у вредностима које обе организације заступају, међусобног допуњавања и заједничког разумевања да партнерство почива на поверењу. Будући да су обе организације из сектора грађанског друштва, циљеви пројекта су директно повезани са њиховим стратешким опредељењима.

helvetas logo

Helvetas Swiss Intercooperation је швајцарска невладина организација која броји преко 100.000 чланова. Она је активна у различитим политичким дебатама и у јавном заговарању у име својих чланова, а у сарадњи са другим швајцарским организацијама које имају сличне вредности.

civil logo

Грађанске иницијативе предводе бројне мреже ОГД (укључујући преко 70% локалних ОГД), које се баве проблемима грађанског друштва и заступају своје чланице у акцијама јавног заговарања. Грађанске иницијативе су основане како би пружале услуге другим организацијама грађанског друштва и данас представљају главни центар за изградњу капацитета ОГД у Србији. У протекле 22 године, Грађанске иницијативе су укључиле преко 5.000 организација у акције које су допрле до преко пола милиона људи.

Конзорцијум је заснован на чврстом партнерству у коме се изузетно поштују принципи једнакости, транспарентности, поверења, међусобног учења и изградње капацитета, као и јачање организација на локалном нивоу.

ПРИЈАВИ СЕ НА НАШ БИЛТЕН