НОВОСТИ

Одржана завршна конференција о партнерским иницијативама

У Београду је, од 15. до 17. јуна одржана завршна конференција Програма за изградњу и јачање капацитета за добитнике грантова за иновативне партнерске иницијативе између организација грађанског друштва и јединица локалне самоуправе. Догађај је организован у оквиру АЦТ пројекта са циљем да се на једном месту окупе свих 16 пројектних конзорцијума састављених од представника организација цивилног друштва и локалних самоуправа који су спровели одобрене пројекте широм Србије.

Kонференцију је отворила Мелина Папагеоргиоу, шефица одељења за управљање Швајцарске канцеларије за сарадњу, заједно са члановма пројектног конзорцијума АЦТ пројекта, Јенсом Енгелијем, међународним тим лидером АЦТ-а и Мајом Стојановић, извршном директорком Грађанских иницијатива.


Kонференција је била радног карактера и током три дана са учесницима се интензивно, кроз неколико три панел дискусије и четири радионице радило на неколико тема:
• Изазови и перспективе партнерства између ОГД и ЈЛС;
• Презентација примера добре праксе и научених лекција;
• Представљане документованих примера заједничког рада ОГД и ЈЛС;
• Препоруке за наредне циклусе подршке сличним иницијатива.


Подсетимо, АЦТ пројекат је у 2021. години кроз два позива одобрио 16 партнерских пројеката организација грађанског друштва и јединица локалне самоуправе. Пројекти се спроводе у Пријепољу, Ивањици, Алексинцу, Новом Пазару, нишкој општини Палилула, Ужицу, Kрагујевцу, Kраљеву, Ћићевцу, Сремској Митровици, Ади, београдској општини Чајетини, Новој Вароши, Бору и Kњажевцу.