ПРЕОСТАЛО ВРЕМЕ ЗА ПРИЈАВУ:

Јачање локалних заједница 2022.


Циљ Позива за доделу грантова за јачање локалних заједница је подршка локалним заговарачким иницијативама и акцијама ОГД и НГ уз укључивање грађана. Предлози локалних акција организација и неформалних група грађана које се пријављују треба да се односе на решавање идентификованих проблема у локалној заједници уз нагласак на директну сарадњу, односно укључивање и учешће што већег броја грађана дате локалне заједнице.

Добитницима гранта АКТ пројекат ће пружити додатну подршку кроз програм изградње и развоја капацитета у којем је обавезно учешће подржаних ОГД/НГ.

Активности изградње и развоја капацитета ће се састојати из тренинга и менторске подршке из области јавног заговарања.

Пројекат Заједно за активно грађанско друштво АКТ обавештава јавност да је завршен Позив за достављање предлога пројеката који ће бити финансијски подржани у оквиру другог позива грант шеме „Јачање локалних заједница”. Позив је био отворен од 8. јула 2022. године. До затварања Позива стигло је укупно 19 пријава.

У првој фази, интерна комисија за процену АКТ тима, сачињена од представника Хелветаса и Грађанских иницијатива спровела је евалуацију поднетих предлога пројеката за заговарање на локалном нивоу. Оквирно време трајања ове фазе било је 30 дана.

У другој фази, Швајцарска агенција за развој и сарадњу валидирала је и верификовала одлуку о избору ОГД која добијају средства.

Након друге фазе селекције, ово је листа подржаних организација и одобрених пројеката:

Рангирање Назив Коначна оцена Седиште
1. Жене југа 12,20 Пирот
2. Зрењанинска омладинска развојна организација 11,80 Зрењанин
3. Путоказ 11,20 Крагујевац – град
4. Локални одговор 10,70 Ваљево
5. Комшије са Дорћола 10,40 Београд-Стари Град
6. Сејачи среће 10,40 Варварин
Преузмите документацију