Иницијатива за равноправност, иновативност и друштвени ангажман - Ирида

Иницијатива за равноправност, иновативност и друштвени ангажман – Ирида

Град:

Нови Сад

Област деловања:

  • Филантропска медијација и промовисање волонтерског рада

Трајање гранта:

Почетак пројекта: 11/2020

Крај пројекта: 04/2021

„Равноправно друштво, у којем су појединке и појединци, слободни од родних норми, ограничења, предрасуда и дискриминације“
ИРИДУ представљају храбри млади људи, жене и мушкарци, који/е постављају питања, подстичу дискусије, не прихватају да игноришу оно што их „жуља“. Њима није тешко да „преломе језик“ и кажу спортисткиња или научница, не мисле да је феминизам „ружна реч“ и неће да окрећу главу и ћуте о родно заснованом насиљу!
Kако смо увидели да је пандемија и стање у ком смо све сви затекли нажалост у великој мери повећало стопу насиља над женама, чије ћемо последице видети и у будућности, осетили/е смо потребу да као организација која делује у области превенције и едукације, учинимо нешто како бисмо на неки начин помогли жртвама, са једне стране и подстакли/е заједницу, не само да прича већ да се укључи у решење овог проблема јер родно засновано насиље није приватна ствар и тиче се свих нас.
ИРИДА је уз подршку АKТ пројекта покренула другу фазу кампање „Насиље је увек изолација“ која има за циљ повећавање видљивости нових СОС контаката подршке уведених услед пандемије корона вируса. Kампања “Насиље је увек изолације” се реализује, како у онлајн окружењу, тако и у локалној заједници, али овог пута у мање развијеним деловима града и приградским насељима, имајући у виду са су ово заједнице у којима је због нижег социо-економског и образовног статуса, нажалост и стопа родно-заснованог насиља већа.

ПРИЈАВИ СЕ НА НАШ БИЛТЕН