Иницијатива за права особа са менталним инвалидитетом МДРИ-С

МДРИ

Град:

Београд

Област деловања:

  • Људска и грађанска права
  • Социјална инклузија и рањиве групе

Трајање гранта:

Почетак пројекта: 04/2022

Крај пројекта: 09/2022

Иницијатива за права особа са менталним инвалидитетом (МДРИ-С) основана је као непрофитна невладина организација уз подршку међународне организације Дисабилитy Ригхтс Интернатионал (ДРИ) која је препознала потребу за сталним присуством и јачањем покрета за права особа са инвалидитетом у Србији.

МДРИ је у потпуности посвећена заштити и промоцији људских права особа са интелектуалним и менталним тешкоћама те остварењу њихове пуне укључености и учешћа у друштву. Посебну пажњу посвећујемо деци и одраслим особама које се налазе под ризиком или већ бораве у институцијама социјалне заштите и психијатријским болницама, с обзиром да они чине најугроженију и најмаргинализованију групу. Организација је основана у августу 2008. године од стране особа са инвалидитетом, чланова и чланица њихових породица, стручњака и стручњакиња и активиста/активисткиња за људска права. Оснивање је подстакла потреба за постојањем организације која као своје примарно опредељење има заштиту људских права особа са интелектуалним и менталним тешкоћама.

МДРИ је подржан кроз ACT за предлог пројекта Активно за деинституционализацију а у оквиру грант шеме ACT подршка заговарачким иницијативама за ублажавање последица пандемије COVID19.

ПРИЈАВИ СЕ НА НАШ БИЛТЕН