Мрежа организација за децу Србије МОДС

Мрежа организација за децу Србије МОДС

Град:

Ниш

Област деловања:

  • Закон / јавно заступање и политика (људска права)

Трајање гранта:

Почетак пројекта: 01/2021

Крај пројекта: 06/2022

Пројектом „Покрени се“ Мрежа организација за децу Србије жели да допринесе развоју активног грађанског друштва за добробит свих људи преко већег учешћа деце и младих у формирању политика за смањење неједнакости у друштву. Без деце и младих који се одгајају као активни грађани који ће знати како да се изразе, укажу на проблеме у заједници, како да сарадњом дођу до најбољег решења уз узајамно уважавање неће ни бити активног грађанског друштва које ће водити рачуна о добробити свих људи.

Зато је циљ пројекта да се 240 деце и младих из маргинализованих група из 12 градова у Србији активно укључи у формирање политика за смањење неједнакости у друштву.  Уколико тежимо друштву у коме се поштују демократске вредности, потребно је веће залагање за учешће свих грађана, нарочито деце и младих из маргинализованих група. Неопходно је обезбедити простор да деца и млади на равноправан начин учествују у одлучивању и тако постану активни грађани који доприносе развоју свог друштва. Укупна вредност пројекта износи 2.949.300,00 РСД,

Чланице мреже су Отворени клуб из Ниша, НВО Линк из Аранђеловца, Центар за интеграцију младих из Београда, као и Фондација СОС Дечија цела Kраљево.

 

 

ПРИЈАВИ СЕ НА НАШ БИЛТЕН