УГ Родитељ

УГ Родитељ

Град:

Београд Земун

Област деловања:

  • Закон / јавно заступање и политика (људска права)
  • Здравство

Трајање гранта:

Почетак пројекта: 04/2022

Крај пројекта: 09/2022

Наша потреба за системскиом подршком родитељству у нашој земљи ,а и жеља да активно учествујемо у обликовању детињства , ал и будућности својих малишана ,довела је још 2006. године до оснивања Удружења Родитељ ,организације која се на свеобухватан начин бави искључиво родитељством и децом ,помаже и пружа информације другим ,садашњим и будућим родитељима . Заједничким снагама радимо на стварању бољих услова за родитељство ,долазак деце на свет и њихово одрастање.

Удружење Родитељ уз подршку АЦТ пројекта покренуло је кампању оснаживања улоге ученичких парламената и савета родитеља у основним и средњим школама на територији Општине Земун. Реализацијом наставе на даљину изазваном пандемијом Цовид 19 још више је отежано правилно учешће ученика и родитеља у школским телима и њихова сарадња са школама. Ученички парламенти и савети родитеља нису довољно искоришћени ,а пре свега већина и родитеља и ученика није довољно информисана о начинима и дометима њиховог учешћа у школама. Мапирање њихових потреба ,подизање свести и информисаност о важности њихове улоге у школским телима и подстицање њихове активне улоге ,унапређење већ постојећег механизма њиховог деловања, омогућило би им континуирано учешће у доношењу школских одлука током целе године.

Удружење је подржано грантом и други пут, а у оквиру грант шеме АЦТ подршка заговарачким иницијативамаза ублажавање последица пандемије ЦОВИД 19. ЦИљ овог пројекта је израда новог ЛАП-а за младе.

ПРИЈАВИ СЕ НА НАШ БИЛТЕН