Društvo za razvoj kreativnosti

Društvo za razvoj kreativnosti

Grad:

Aleksinac

Oblast delovanja:

  • Zakon / javno zastupanje i politika (ljudska prava)

Trajanje granta:

Početak projekta: 10/2020

Kraj projekta: 09/2022

Društvo za razvoj kreativnosti je udruženje građana osnovano u Aleksincu februara 1997. godine, sa ciljem unapredjivanja lokalne zajednice i razvoja civilnih vrednosti. Kroz programe i projekte Društva je, od 1997. godine do danas, prošlo preko 4000 mladih i odraslih različitog kulturnog, socijalnog i etničkog porekla. Saradnici Društva konstantno unapređuju svoj rad i svoje kapacitete doprinoseći razvoju lokalne zajednice kao i razvoju civilnog društva u Jugoistočnoj Srbiji.

Društvo realizuje projekte i programe namenjene mladima, starim osobama i svim drugim kategorijama stanovnika koje danas u bilo kom obliku predstavljaju marginalizovane grupe, ne samo u lokalnoj zajednici već i šire.

Opis projekta: Ovaj projekat nam je omogućio da se posvetimo sebi, da se osnažimo, uradimo interna potrebna dokumenta, zaokružimo naše delovanje, postanemo još uspešniji i još više prepoznatljivi i na lokalu ali i u regionu. Kako se mi budemo osnaživali paralelno ćemo osnaživati naše gradjane i gradjanke i sve ih više uključivati u lokalne procese.

PRIJAVI SE ZA NAŠ BILTEN