Udruženje za promociju i ekološki marketing prirodnih vrednosti EKOMAR

Ekomar

Grad:

Kragujevac

Oblast delovanja:

  • Zaštita životne okoline

Trajanje granta:

Početak projekta: 03/2022

Kraj projekta: 02/2023

Udruženje za promociju i ekološki marketing prirodnih vrednosti Ekomar aktivno se bavi aktivnostima koje doprinose očuvanju zaštite životne sredine u Kragujevcu od 2015. godine. Udruženje se u dosadašnjem radu kroz realizovane projekte najviše bavilo edukacijom učeničke populacije (osnovna i srednja škola), kao i javnosti u cilju formiranja ekološke svesti i pravilnog delovanja, upoznavanja sa prirodnim vrednostima, njihovim ugrožavanjem i zaštitom. Rezultati tih aktivnosti su trajni i dostupni javnosti u vidu formirane edukativno ekološke staze na jezeru Šumarice u Kragujevcu, u vidu ekološke brošure “Mali vodić kroz ekološke problem i rešenja grada Kragujevca”, organizaciji velikog broja radionica, organizaciji Fish&Reptiles fest-a.

Tim udruženja Ekomar čine stručnjaci iz oblasti biologije, ekologije i ekološke politike sa velikim iskustvom u profesionalnom radu na projektima, lokalnog, nacionalnog i međunarodnog značaja. Osnovni cilj udruženja Ekomar je unapređivanje zaštite životne sredine kroz edukativne ekološke programe i promocija prirodnih vrednosti i resursa zaštićenih i nezaštićenih delova prirode. Organizovanje aktivnosti na rehabilitaciji ugroženih područja, kao i javno zalaganje za promenu navika u pogledu čuvanja i održivog korišćenja prirodnih vrednosti i resursa.

Projekat Zelena perspektiva Kragujevca podržan je od strane ACT projekta u okviru grant šeme “Javno zagovaranje na lokalnom nivou 2021.” i sprovodiće se u Šumadijskom okrugu u periodu od 1. marta 2022. do 28. februara 2023. Projekat se sprovodi u oblasti zaštite životne sredine.

EKOMAR

PRIJAVI SE ZA NAŠ BILTEN