Udruženje građana "Patrija"

Udruženje građana “Patrija”

Grad:

Novi Sad

Oblast delovanja:

  • Socijalne usluge

Trajanje granta:

Početak projekta: 10/2020

Kraj projekta: 09/2022

„Za_ jedno za sve“

Podrška u zajednici jeste važna za pojedince i društvo. Osećaj zajedništva, stvaranje lokalne zajednice koja neguje vrednosti poput humanosti, razumevanja i tolerancije jeste naš cilj. Osećaj da je nekome stalo, da podrška u zajednici postoji je neizmerno važna posebno za osobe koje su na margini našeg društva i čija svakodnevnica jeste svedena na preživljavanje. Bitno je da budemo tu za pojedinca i za društvo, da budemo tu jedni za druge. Bitno je da pokušamo da razumemo umesto da osuđujemo.

Udruženje građana Patrija je uz podršku ACT projekta pokreće besplatno psihološko savetovalište u okviru kojeg će osobe koje su doživele iskustvo psihijatrijske hospitalizacije moći da dobiju besplatnu psihološku podršku od strane diplomiranih psihologa. Psihološka, pored psihijatrijske podrške jeste značajna, nažalost u okviru državnih institucija ona najčešće ne postoji u dovoljnom obimu, dok korisnici često nemaju dovoljno finansijskih sredstava da sami plate za ovaj vid podrške.
Udruženje građana Patrija, organizuje i radionice za svoje korisnike u okviru kojih mogu da se druže i nauče nešto novo. Pored radionica, prodajom časopisa Liceulice im je omogućeno da ostvare sopstvenu zaradu, što je veoma bitno s obziro da se oni često nalaze u grupi socijalno i finansijski ugroženih. U uruženju volontira 15. psihologa i studenata psihologije. Aktivno se zalažu za promociju vrednosti koje udruženje zastupa i za pružanje podrške svim korisnicima kojima je ona potrebna.

PRIJAVI SE ZA NAŠ BILTEN