Međunarodni dan mladih u Somboru

Somborski edukativni centar i Somborski omladinski Boomi obeležio je Međunarodni dan mladih.

Ovogodišnji Dan mladih u Somboru koji se tradicionalno održava 12. avgusta proslavili su uz zvuke Brkova, Goblina, Iskaza i Prljave frekvencije. Obeležavanje Međunarodnog dana mladih započeto je jedinstvenim događajem „Muzika na točkovima“ u okviru kojeg je nastupio „Old School Soul-Jah“. Pokretnu binu koja se kretala ulicama Sombora pratilo je nekoliko stotina građana od kojih su najveći broj bili mladi.

Nakon završetka „Muzike na točkovima“ zabava se preselila u Kabare. Ovde su prvo nastupili bendovi Prljava frekvencija i Iskaz. Nakon Iskaza, Somborce su zabavljali Goblini i Brkovi.

Događaj je ove godine održan je pod pokroviteljstvom Grada Sombora i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Rad Somborskog edukativnog centra je institucionalno podržan od strane Vlade Švajcarske kroz projekat Zajedno za aktivno građansko društvo – AKT, koji sprovode Helvetas Snjiss Intercooperation i Građanske inicijative.

IZGRADNJA KAPACITETA OGD

AKT podrška omogućava OGD da delotvorno javno zagovaraju i pružaju građanima kvalitetne usluge, koje odgovaraju njihovim potrebama. Program obuka i mentorski program su prilagođeni pojedinačnim potrebama organizacija za razvoj i jačanje unutrašnjih organizacijskih i ljudskih kapaciteta OGD.