Poseta Udruženju za pomoć osobama sa autizmom “Bazi Mili” u Lajkovcu

Naša delegacija u sastavu Miloš Bajić finansije i Danijela Božović, program u petak je posetila udruženje Bazi Mili iz Lajkovca koji su podržani u okviru granta “Jačanje lokalnih zajednica”. Oni su tom prilikom, u okviru radnog dela posete, posetili Inkluzivni centar “Podrška detetu i porodici” koji je ujedno okosnica podržanog projekta i imali uvid u dokumentaciju, ali i crteže, umetničke rukotvorine koje su izradili korisnici Centra.

Nakon toga, usledio je svečani deo posete, u bašti kafića na otvorenom, nedaleko od centra kako bi uz poštovanje svih epidemioloških mera, prisustvovali i volonteri, učenici srednje medicinske škole, smer defektologija, predstavnici lokalne samouprave koji su podržali aktivnosti na projektu, ali i predstavnici lokalnih medija.

Predstavnice Bazi Milija, Milica Nikolić i Žaklina Molerović, u svom obraćanju istakle su značaj podrške AKT programa koji je predstavljao “vetar u leđa” ili “odskočnu dasku” u pokretanju njihovog centra, velikoj podršci zajednice i pružanju neophodne podrške deci sa autizmom u vidu prilagođenog programa. Po njihovim rečima, ovo je tek početak aktivnosti i one osnažene nastavljaju svoj dalji rad.

Utisak naših predstavnika je da je organizacija Bazi Mili sa ograničenim sredstvima ostvarila velike rezultate i da su uspešno organizovali zajednicu u kojoj žive i rade. Oni su iskoristili priliku da prisutne obaveste o aktuelnim pozivima u okviru AKT programa.

IZGRADNJA KAPACITETA OGD

AKT podrška omogućava OGD da delotvorno javno zagovaraju i pružaju građanima kvalitetne usluge, koje odgovaraju njihovim potrebama. Program obuka i mentorski program su prilagođeni pojedinačnim potrebama organizacija za razvoj i jačanje unutrašnjih organizacijskih i ljudskih kapaciteta OGD.